Wie zijn wij?

SOS DroneTeam NL is een vrijwilligers organisatie bestaande uit een groot netwerk van drone piloten verspreid over heel Nederland.

We merken dat anno 2023 de vraag naar piloten tijdens vermissingen van mens of dier sterk aan het toenemen is. Om aan deze behoefte te voldoen proberen we voor iedereen makkelijk en landelijk bereikbaar te zijn zodra dit nodig is. 

Het Core Team

Rini Schel

Beheer l Allround | IT Admin | Communicatie l Drone operator

Runt ook zijn eigen beveiligingsbedrijf, deelt zijn kennis en ervaring om het ook binnen deze organisatie IT technisch en communicatief goed in te richten. Houdt de communicatie goed in de gaten.

Marcel van Loock

Beheer l Allround | Communicatie | Drone operator

Van hobby In combinatie met een hulpverlenende hart de ideale kans om mens en dier in nood te helpen. Beheerd ook zijn eigen social media groepen om o.a. in zijn eigen omgevingen extra te kunnen informeren. meldingen worden ook door hem behandeld.

Pave Verbeek

Beheer l Allround | Communicatie | Drone operator

Een ervaren drone-piloot. Mijn kennis met Drone vliegen en het organiseren zal ik met dit team gaan delen. Jullie zullen mij veel zien op de basis en op locatie.

Lysander Lotter Homan

Beheer l Allround | IT Admin | Communicatie | Drone operator

Ervaren drone-pilot vanuit de hobby ontstaan. Het hulpverlende karakter van dit team is waar de voldoening uit komt. Met een gezonde  can=do  attitude ook zorgen voor de juiste veiligheid.

 


Wat doen wij?

In  de afgelopen 10 jaar is de ontwikkeling van drones in een stroomversnelling geraakt. Ook voor de consument zijn mede deze snelle groei drones betaalbaar geworden, hierdoor kan tegenwoordig iedereen een eigen drone aanschaffen. Om legaal te mogen vliegen is een verplichte registratie en wanneer de drone zwaarder is dan 250 gram, een cursus verplicht. Maar wanneer dit voltooid is richten wij ons op deze piloten zodat ons piloten netwerk blijft  groeien want hoe groter ons netwerk hoe groter dan kans op succesverhalen na een vermissing.

 

Wanneer komen wij in actie?

Natuurlijk zetten we ons graag in voor elke zoekactie van mens en dier.
Echter, kunnen we alleen in actie komen na een verzoek en/of oproep van een zoekorganisatie of op verzoek van de hulpdiensten.
We hebben helaas niet de capaciteit om voor elk vermist hondje in Nederland uit te rukken hoe graag we dit ook zouden willen.

Concreet, bij een vermissing meld je je eerst bij een (speurhonden)zoekorganisatie of vrijwilligersvereniging die gespecialiseerd zijn in het terugvinden van huisdieren of vermiste personen. Als ze besluiten dat ondersteuning van een drone nodig is horen wij dit graag vanuit de zorgorganisatie.

Ook kunnen we bijdragen bij burgerinitiatieven wanneer een persoon vermist wordt en komen we met onze drone apparatuur en vrijwilligers in actie. 
Ook hier willen we nogmaals benadrukken dat we alleen in actie komen wanneer alle wettelijke (Europese) regels omtrent het vliegen met drones kunnen worden nageleefd.

Tot Slot 

SOS DroneTeam NL staat altijd open voor Feedback ook al is deze feedback niet altijd positief.

We bouwen ervaring op door het samen te doen, en om ergens goed in te worden moet je leren van de fouten
die gemaakt worden. Heb jij feedback voor ons, of wil je iets anders kwijt? Laat het ons weten.