Wie zijn wij?

SOS DroneTeam NL is een vrijwilligers organisatie bestaande uit een groot netwerk van drone piloten verspreid over heel Nederland.

We merken dat anno 2023 de vraag naar piloten tijdens vermissingen van mens of dier sterk aan het toenemen is. Om aan deze behoefte te voldoen proberen we voor iedereen makkelijk en landelijk bereikbaar te zijn zodra dit nodig is. 

Het Core Team

Oprichter | Beheer | Drone operator.

Drone piloot in hart en ziel. Werkt ook als freelance ZZP'er en reist met zijn drone's door heel Nederland om voor verschillende opdrachtgevers taken uit te voeren. Inmiddels is Timothy een ervaren piloot als het aankomt op reddings missies.

Certified drone operator | Toezichthouder | Notulist   

Kseniia heeft bij vrijwel alle vermissingen waarbij SOS DroneTeam NL betrokken was een bijdrage geleverd en staat altijd paraat als men een beroep op ondersteuning vanuit de lucht wil doen.

Als het om vergaderingen gaat legt ze als notulist alle belangrijke informatie vast.

Rini Schel

Moderator | IT Admin | Drone operator

Runt ook zijn eigen beveiligingsbedrijf, deelt zijn kennis en ervaring om het ook binnen deze organisatie IT technisch goed in te richten. Denkt altijd goed mee en houdt de communicatie goed in de gaten.

Cornelis van Pieterson

Allround | Communicatie | Drone operator

Sinds het begin is Cornelis een zeer gedreven piloot als het aankomt op hulp missies, niet alleen bij ons maar ook bij andere organisatie zet hij zich in voor het welzijn van dieren.

Daarnaast hebben Cornelis en Timothy al vaker namens andere hulp organisaties gevlogen.

Marcel van Loock

Allround | Communicatie | Drone operator

Van hobby In combinatie met een hulpverlenende hart de ideale kans om mens en dier in nood te helpen. Beheerd ook zijn eigen social media groepen om o.a. in zijn eigen omgevingen extra te kunnen informeren. meldingen worden ook door hem behandeld.


Wat doen wij?

In  de afgelopen 10 jaar is de ontwikkeling van drones in een stroomversnelling geraakt. Ook voor de consument zijn mede deze snelle groei drones betaalbaar geworden, hierdoor kan tegenwoordig iedereen een eigen drone aanschaffen. Om legaal te mogen vliegen is een verplichte registratie en wanneer de drone zwaarder is dan 250 gram, een cursus verplicht. Maar wanneer dit voltooid is richten wij ons op deze piloten zodat ons piloten netwerk blijft  groeien want hoe groter ons netwerk hoe groter dan kans op succesverhalen na een vermissing.

 

Wanneer komen wij in actie?

Natuurlijk zetten we ons graag in voor elke zoekactie van mens en dier.
Echter, kunnen we alleen in actie komen na een verzoek en/of oproep van een zoekorganisatie of op verzoek van de hulpdiensten.
We hebben helaas niet de capaciteit om voor elk vermist hondje in Nederland uit te rukken hoe graag we dit ook zouden willen.

Concreet, bij een vermissing meld je je eerst bij een (speurhonden)zoekorganisatie of vrijwilligersvereniging die gespecialiseerd zijn in het terugvinden van huisdieren of vermiste personen. Als ze besluiten dat ondersteuning van een drone nodig is horen wij dit graag vanuit de zorgorganisatie.

Ook kunnen we bijdragen bij burgerinitiatieven wanneer een persoon vermist wordt en komen we met onze drone apparatuur en vrijwilligers in actie. 
Ook hier willen we nogmaals benadrukken dat we alleen in actie komen wanneer alle wettelijke (Europese) regels omtrent het vliegen met drones kunnen worden nageleefd.

Tot Slot 

Wij van SOS DroneTeam NL staan altijd open voor Feedback ook al is deze feedback niet altijd positief.

We bouwen ervaring om door het samen te doen, en om ergens goed in te worden moet je leren van de fouten
die gemaakt worden. Heb jij feedback voor ons, of wil je iets anders kwijt? Laat het aan ons weten. 


Lees over ons volledige structuur en werkwijze in dit document

Handboek - SOS DroneTeam NL WERKWIJZE pdf
PDF – 428,7 KB 119 downloads

Acuut onze hulp nodig?

24/7 bereikbaar. Bel of WhatsApp naar 06-11591784 (bij voorkeur via de app.)