Zoekactie naar Layka ( Overloon )

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 23:14

Vandaag ( 8 Maart ) hebben we de oproep binnen gekregen dat er een Witte Duitse herder is los gekomen van haar eigenaar bij de wandeling. Op 7 maart is de witte herdershond Layka in volle snelheid achter een ree aangegaan richting het bos. Ze is uitgerust met een lang touw aan haar halsband en een normale riem aan haar tuigje. Layka is 8 jaar en heeft een mooie volle witte vacht.

 

Vandaag na de aanvraag hebben we direct contact opgenomen en de melding uitgezet in onze groepen. Hieruit is er direct een piloot in actie geschoten en naar de locatie toegereden. Na een goede anderhalf uur zoeken is er helaas (nog) niets aan getroffen door het dikke bladerdek wat de zoektocht vermoeilijkt.

Zoektochten met speurhonden worden in de tussentijd ook ingezet zodat we zoveel mogelijk kunnen uitsluiten en hopen Layka zo snel mogelijk in goede gezondheid terug bij haar baasje te kunnen brengen.

 

De update van vandaag volgt dan ook als volgt:

De eerste speurhond blijft eigenlijk op het weiland hangen aan de rand van het bos. Omdat hij er niet goed uitkomt, is besloten de tweede speurhond in te zetten. Ook zij blijft in eerste instantie op het weiland hangen en probeert daar een uitspoor op te pakken. Er is helaas geen exact startpunt dus de speurhond heeft hier even de ruimte voor nodig. Uiteindelijk pakt ze een spoor op vanuit het weiland naar rechts de zandweg op. Dit loopt ongeveer 30 meter door waarna ze links het bos ingaat. Ze lijkt een hol aan te geven, maar wijkt hier vanaf dieper het bos in, ook een poel water blijft ze hangen, maar beide liggen lager en zijn gesloten waardoor het mogelijk is dat hier een ophoping aanwezig is van geur, niet de hond zelf. Hierna vervolgt ze kris kras het bos gebied waarbij ze afwijkt van de begaanbare delen. Dan komt ze uit bij een “eilandje” van dennenbomen waar 6 herten wegschieten. Dit geeft ruis uiteraard. Hierna vervolgt ze haar route en komen eigenlijk weer terug op het zandpad.

 

Wordt vervolgt....

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.